Venezuelská polícia obsadila baštu opozičných síl v Caracase

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 18:46 • 2 min
Venezuelská polícia obsadila baštu opozičných síl v Caracase

CARACAS - Okolo 1000 príslušníkov poriadkovej polície obsadilo dnes vo venezuelskom hlavnom meste Caracas baštu pravicových opozičných síl.

slovakia

left justify in out

Vláda prezidenta Nicolása Madura hovorí o oslobodení štvrte Chacaco. Píše o tom tlačová agentúra APA.
      

Policajti podporovaní aj príslušníkmi ďalších ozbrojených zložiek sa presunuli v skorých ranných hodinách miestneho času do okolia námestia Plaza Altamira, ktoré bolo v uplynulých týždňoch jedným z dejísk opakovaných násilných zrážok medzi kritikmi súčasnej moci a bezpečnostnými zložkami.
      

Počet obetí protestov, prebiehajúcich vo Venezuele od 4. februára, sa už zvýšil na najmenej 29. Zatiaľ poslednou obeťou je príslušník národnej gardy, ktorý dnes zomrel v nemocnici na následky strelného zranenia hlavy, informovalo velenie venezuelskej armády.
      

Protivládne demonštrácie v krajine si vyžiadali už okolo 300 zranených. Za protestmi, ktoré sa zo západu krajiny rozšírili aj do hlavného mesta, sú hlavne nespokojní študenti, ktorí sa snažia poukázať na rekordne vysokú infláciu v krajine, nedostatok základných tovarov od toaletného papiera až po mlieko a na vysokú kriminalitu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona