Venezuelská opozícia zablokovala ulice v hlavnom meste

NETKY.SK • 24 Február 2014, 17:07 • 2 min
Venezuelská opozícia zablokovala ulice v hlavnom meste

CARACAS - Doprava v častiach venezuelskej metropoly sa dnes zastavila, pretože stúpenci opozície, ktorí už takmer dva týždne protestujú po celej krajine proti vláde socialistického prezidenta Nicolása Madura, postavili na hlavných ťahoch metropoly barikády.

slovakia

left justify in out

Agentúra Associated Press uviedla, že barikády postavené z odpadu si vynútili zrušenie niektorých trás verejnej autobusovej dopravy, v dôsledku čoho ranná cesta do zamestnania stala pre mnohých obyvateľov Caracasu nočnou morou. Polícia začala barikády odstraňovať, podľa prvých správ nedošlo k významným násilným stretom.
      

Podobné barikády ako v Caracase vyrástli aj v provinčných mestách Valencia a Maracaibo.
      

Protesty proti vláde socialistického prezidenta Nicolása Madura si od 12. februára vyžiadali už najmenej 11 obetí na životoch a vyše 130 zranených. Protesty podporujú študenti, ktorí vláde vyčítajú vyše 50-percentnú infláciu, zlé zásobovanie, nedostatočný boj s kriminalitou a represívny štátny aparát odmietajúci prepustiť väznených vysokoškolákov.
      

Maduro zvolal na tento týždeň národnú mierovú konferenciu, ktorá má riešiť požiadavky protestujúcich. Opozičný guvernér Henrique Capriles povedal, že sa ešte nerozhodol, či sa na nej zúčastní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies