Venezuele hrozí štátny bankrot, ak nezíska úver 5 miliárd USD

NETKY.SK • 29 Február 2016, 08:00 • 2 min
Venezuele hrozí štátny bankrot, ak nezíska úver 5 miliárd USD

CARACAS - Venezuelské hospodárstvo sa v dôsledku súčasného silného poklesu ceny ropy na svetovom trhu dostalo do hlbokej krízy. Informuje o tom nemecký spravodajský televízny kanál N24. Vláda prezidenta Nicolása Madura sa usiluje zabrániť štátnemu bankrotu, a preto sa obrátila na banky, aby získala od nich úver spolu 5 miliárd USD (4,97 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Láka ich na pevné platidlo – zlato. Ním bude ručiť bankám za ich pôžičky. Caracas zapojil do projektu nemenovanú kanadskú banskú spoločnosť. Za dve miliardy USD by vyhĺbili firmy dve bane a tri miliardy USD by zostali vláde k dispozícii na operatívne výdavky. Krajina by úver splácala zlatom z úspešného projektu.

 

Hrubý domáci produkt tejto latinskoamarickej krajiny klesol vlani medziročne o 5 %. Podľa signálov z prvých dvoch mesiacov tohto roka sa ešte neblýska na lepšie časy.

 

(1 EUR = 1.006 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona