Venezuelčania protestovali v uliciach voči nedostatku potravín

NETKY.SK • 29 December 2017, 06:00 • 2 min
Venezuelčania protestovali v uliciach voči nedostatku potravín

CARACAS - Demonštranti zablokovali vo štvrtok cesty v slumoch venezuelského hlavného mesta Caracas, podpaľovali odpadky a skandovali "Sme hladní" pri protestoch voči nedostatku potravín.

slovakia

left justify in out

Demonštranti hlásili nedostatok tovaru v štátom podporovaných obchodoch, kde býva na sklade do 20 druhov základných potravín za dotované ceny. Rovnako sa zdá, že socialistická vláda nebude schopná dodržať svoj sľub distribuovať bravčové kolienka, ktoré sú vo Venezuele súčasťou tradičného jedálneho lístka počas Vianoc a príchodu nového roka. Prezident Nicolás Maduro vyhlásil, že došlo k sabotáži dodávok z Portugalska.

 

Venezuela už roky trpí vážnou hospodárskou krízou zapríčinenou zlým riadením, korupciou a relatívne nízkymi cenami ropy. Krajina nemá dosť valutových rezerv potrebných pre dovoz potravín a predmetov každodennej potreby. Niektoré ratingové agentúry už označili juhoamerickú krajinu za čiastočne zbankrotovanú, pripomína agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies