Venezuela znárodnila továreň na toaletný papier

NETKY.SK • 21 September 2013, 18:18 • 2 min
Venezuela znárodnila továreň na toaletný papier

CARACAS - Krajina trpí chronickým nedostatkom tohto tovaru a chce tak zabezpečiť dostatok toaletného papiera.

slovakia

left justify in out

Venezuelská vláda dnes v snahe zabezpečiť plynulé dodávky základných tovarov dočasne znárodnila továreň na výrobu toaletného papiera.

Veľký areál papierne Manpa v štáte Aragua dnes obkľúčili vojaci Národnej gardy, ktorých úlohou je sledovať plynulosť výroby a distribúciu toaletného papiera zo závodu.

Toaletný papier je vo Venezuele už niekoľko mesiacov chronicky nedostatkovým tovarom. Problémom sa zaoberala aj vláda, ktorá v máji rozhodla, že vyčlení finančné prostriedky na nákup 50 miliónov kotúčov toaletného papiera v zahraničí.

Ako uviedla britská spoločnosť BBC, minister obchodu Alexander Fleming dnes na margo "dočasnej okupácie papierne" ubezpečil, že je plne v súlade s venezuelskými zákonmi. Viceprezident Jorge Arreaza vo svojom tweete vo štvrtok napísal, že úrady "nedovolia hromadenie zásob základných komodít, ani žiadne prechmaty vo výrobnom a distribučnom procese".

Prívrženci prezidenta Nicolása Madura, ktorý vo funkcii vystriedal zosnulého socialistu Huga Cháveza, privítali rozhodnutie vedenia krajiny. Z nedostatku niektorých tovarov obviňujú bezohľadných obchodníkov, ktorí ich hromadia vo svojich skladoch, a médiá, ktoré podľa nich vyvolávajú zbytočnú paniku.

Madurovi kritici však tvrdia, že nedostatok niektorých druhov spotrebného tovaru spôsobila "neschopnosť vlády dovážať suroviny a strojné zariadenia, uplatňovanie striktnej kontrole a nedostatok tvrdej meny".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona