Venezuela zažila protesty odporcov i prívržencov Madurovho vládnutia

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 09:44 • 2 min
Venezuela zažila protesty odporcov i prívržencov Madurovho vládnutia

CARACAS - Tisíce odporcov venezuelského prezidenta Nicolása Madura vyšli v noci nadnes do ulíc Caracasu i ďalších miest krajiny, aby žiadali jeho odstúpenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

V rovnaký deň sa však v Caracase konala aj demonštrácia prívržencov vlády na čele s Madurom, ktorí protestovali proti obnoveniu sankcií uvalených Spojenými štátmi na niektorých členov vedenia krajiny.

 

Sobotňajšie demonštrácie mali pokojný priebeh - na rozdiel od mohutných protivládnych protestov z roku 2014, pri ktorých prišli o život desiatky ľudí.

 

Odporcovia vlády dnes žiadali okrem Madurovej demisie aj prepustiť z väzenia opozičných politikov, ktorých považujú za politických väzňov. Opozícia odsúdila aj ekonomické opatrenia socializmom inšpirovanej vlády, keď vo Venezuele chýbajú základné potraviny a potreby, ekonomika je v hlbokej recesii a krajina zažíva vysokú infláciu.

 

Denník El National vo svojom webovom vydaní informoval, že v snahe ušetriť elektrickú energiu Maduro vyhlásil za dni pracovného voľna všetky dni počas predveľkonočného týždňa - od 19. do 27. marca. Podľa El National voľno budú mať všetky štátne inštitúcie a školy.

 

V týždni pred Veľkou nocou sa v krajinách Latinskej Ameriky zvyčajne zmierňuje pracovné tempo, pretože mnoho ľudí si pred sviatkami berie dovolenku, aby mohli odcestovať na pobrežie oceánu alebo do iných rekreačných miest.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies