Venezuela zaviedla víza pre amerických turistov

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 19:01 • 2 min
Venezuela zaviedla víza pre amerických turistov

CARACAS - Venezuela zaviedla dnes vízovú povinnosť pre občanov Spojených štátov, ktorí sa rozhodnú navštíviť túto juhoamerickú krajinu ako turisti.

slovakia

left justify in out

Ide o ďalší z krokov vlády venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ktorý odzrkadľuje eskaláciu diplomatického napätia medzi Caracasom a Washingtonom, napísala agentúra Reuters.
     

Rozhodnutie zverejnené v denníku Gazette vyraďuje Spojené štáty zo zoznamu 65 krajín oslobodených od požiadavky turistických víz. Nariaďuje tiež držiteľom amerických pasov, aby si v súlade so "zavedenými právnymi normami" zaobstarali venezuelské víza. 
     

Podľa Madurovho víkendového vyjadrenia Američania budú musieť platiť rovnaký konzulárny poplatok, ako v prípade Venezuelčanov cestujúcich do Spojených štátov, ktorý sa aktuálne pohybuje vo výške 160 - 190 dolárov (140 - 170 eur).
     

Uznesenie tiež obsahuje zoznam amerických politických predstaviteľom so zákazom vstupu na územie Venezuely pre údajné spáchanie "teroristických činov a vážneho porušenia ľudských práv".
     

Socialistická vláda nariadila v pondelok americkému veľvyslanectvu, aby obmedzilo svoj personál o 80 percent. Washington dostal 15 dní na to, aby zredukoval personál na ambasáde v Caracase zo súčasných 100 zamestnancov na 17.
     

Venezuela týmto spôsobom reagovala na rozhodnutie Washingtonu zamietnuť niektorým venezuelským vládnym predstaviteľom vstup na územie USA.
     

Cez víkend venezuelská ľavicová vláda uvalila zákaz vstupu na územie krajiny pre bývalého amerického prezidenta Georgea W. Busha, bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho, bývalého šéfa CIA Georgea Teneta a ďalších prominentných amerických politikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona