Venezuela: Vzostup Petra bude možné vidieť v priebehu troch až šiestich mesiacov

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 09:12 • 2 min
Venezuela: Vzostup Petra bude možné vidieť v priebehu troch až šiestich mesiacov

Počas rozhovoru s venezuelským denníkom Cuatro F, výkonný tajomník blockchainového observatória Daniel Peña uviedol, že verí kryptomene Petro. Kryptomena Petro je krytá ropou a mala by pozitívne ovplyvňovať ekonomiku krajiny v období troch až šiestich mesiacov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas rozhovoru Peña poznamenal, že Petro je kryptomena a ako taká nemôže byť zablokovaná. Jej transakcie nie je možné sledovať. Dodal, že s použitím kryptomeny Petro zmiznú sprostredkovatelia.

 

Podľa jeho slov bude pozitívny vplyv technológie viditeľný v priebehu troch až šiestich mesiacov a preto americký prezident Donald Trump napadol kryptomeny prostredníctvom výkonného nariadenia. Zakázal americkým občanom a obyvateľom, aby nakupovali kryptomenu Petro.

 

Keď bol požiadaný, aby rozpracoval rozdiel medzi platbou kryptomenou Petro a národnou menou, Peña povedal:

 

„Existuje mnoho výhod. Napríklad inflačné schéma venezuelskej ekonomiky sa rozpadá. Odcudzené alebo ukradnuté lístky, pretože ide o digitálnu menu, ktorá je bezpečná a má viac funkcií. Sprostredkovatelia zmiznú, bude to smerový nákup. Čas čakania na transakcie sa zníži, pretože bude rýchlejší ako bankový systém.“

 

Dodal, že venezuelský obchodníci, ktorí prijali Petro, dostanú daňové stimuly ako súčasť plánu krajiny na podporu jeho prijatia. Na záver povedal, že Petro nepochybne zníži náklady.

 

Ako uviedla CCN, venezuelský prezident Nicolás Maduro nariadil firmám vo vlastníctve štátu, aby prijali kryptomenu Petro a konkrétne spomenul tri spoločnosti spojené s prírodnými zdrojmi krajiny. V tom čase dodal, že Venezuelčania budú môcť platiť za palivo a turistické služby v kryptomenách vrátane Petra.

 

Národné zhromaždenie krajiny deklarovalo, že predaj kryptomien je neústavný. V tom čase Rafael Guzmán, predseda finančného výboru uviedol, že to je spôsob, akým vláda zadrží finančné prostriedky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies