Venezuela vypovedala troch amerických diplomatov, mali rozvracať krajinu

NETKY.SK • 1 Október 2013, 09:40 • 2 min
Venezuela vypovedala troch amerických diplomatov, mali rozvracať krajinu

CARACAS - Ľavicový venezuelský prezident Nicolás Maduro v pondelok oznámil, že s okamžitou platnosťou vypovedal krajiny troch amerických diplomatov, ktorí mali byť zapojení do pokusov o jej destabilizáciu.

slovakia

left justify in out

"Yankeeovia, choďte domov! Vypadnite z Venezuely!" povedal Maduro v prejave na armádnom podujatí na severozápade Venezuely, ktorého záznam vysielala štátna televízia VTV. Diplomati Kelly Keiderlingová, chargé d'affaires na veľvyslanectva USA v Caracase, Elizabeth Hunderlandová a David Mutt dostali 48 hodín na opustenie Venezuely. 

Podľa Madura sa previnili tým, že sa stretávali s členmi "krajnej pravice", financovali a nabádajú ju, aby sabotovala elektrickú rozvodnú sústavu a ekonomiku. "Vo svojich rukách mám dôkazy," povedal Maduro. Veľvyslanectvo USA v Caracase uviedlo, že oznámenie o vypovedaní diplomatov mu ešte nedoručili, no Madurove obvinenia považuje za nepodložené. Americké ministerstvo zahraničných vecí sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo.

Venezuela už v marci vypovedala dvoch amerických vojenských pridelencov, na čo Spojené štáty recipročne reagovali vypovedaním dvoch venezuelských diplomatov. 

Od začiatku svojho pôsobenia vo funkcii prezidenta v apríli tohto roku Maduro urobil podľa televízie CNN en Espaňol najmenej 11 vyhlásení, v ktorých obvinil USA z pokusov destabilizovať jeho vládu alebo ho zavraždiť. Maduro minulý týždeň zrušil svoju cestu do New Yorku na Valné zhromaždenie OSN, čo zdôvodnil obavami o svoj život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies