Venezuela vyhostila španielskeho veľvyslanca pre vstupovanie do vnútorných záležitostí krajiny

NETKY.SK • 26 Január 2018, 07:50 • 2 min
Venezuela vyhostila španielskeho veľvyslanca pre vstupovanie do vnútorných záležitostí krajiny

CARACAS - Venezuela vyhostila španielskeho veľvyslanca Jesúsa Silvu Fernándeza a obvinila ho z miešania sa do vnútorných záležitostí krajiny.

slovakia

left justify in out

Španielsko však toto tvrdenie odmieta a chce sa odplatiť. Krajina pritom minulý mesiac vyhostila aj veľvyslancov Kanady a Brazílie, a to z rovnakého dôvodu.

Najnovšie rozhodnutie prišlo po tom, ako Európska únia uvalila sankcie na sedem venezuelských vysokopostavených predstaviteľov. Obmedzenia sa týkajú cestovania a zmrazenia účtov. Prezident Nicolás Maduro uviedol, že Španielsko stálo za rozhodnutím EÚ a obvinil Madrid zo snahy zosadiť ho z funkcie. Únia obviňuje Caracas z nedodržiavania ľudských práv, a to v súvislosti s protivládnymi protestmi, počas ktorých vlani zahynulo viac ako 120 ľudí.

Venezuelské provládne ústavodarné zhromaždenie tento týždeň rozhodlo, že najneskôr do 30. apríla sa budú v krajine konať prezidentské voľby. Maduro už oznámil, že sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Prezident takisto povedal, že za zlú situáciu v krajine môže "medzinárodná ekonomická sabotáž" vedená USA a Španielskom.

 

"Ani Donald Trump ani Mariano Rajoy (španielsky premiér, pozn. SITA) nebudú rozhodovať vo Venezuele. Urobí tak venezuelský ľud," vyhlásil v utorok prezident.

I



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies