Venezuela vyhlásila sedemdňový štátny smútok

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 12:30 • 2 min
Venezuela vyhlásila sedemdňový štátny smútok

CARACAS - Telo venezuelského prezidenta Huga Cháveza vystavia verejne v piatok na poslednej rozlúčke s ním za účasti čelných predstaviteľov krajín Latinskej Ameriky. Venezuela si úmrtie dlhoročného prezidenta uctí siedmimi dňami štátneho smútku. Oznámil to minister zahraničných vecí Elias Jaua.

slovakia

left justify in out

Šéf venezuelskej diplomacie ďalej uviedol, že telo zosnulého prezidenta prevezú z vojenskej nemocnice v Caracase v stredu do priestorov vojenskej akadémie.

V centre hlavného mesta Caracas sa medzičasom zhromaždili stovky Venezuelčanov, ktorí prišli vyjadriť svoj zármutok z úmrtia prezidenta. Ľudia plakali, objímali sa i skandovali heslá na oslavu prezidenta Cháveza, informovala agentúra AP.

Pred prezidentským palácom Miraflores sa zhromaždil hlúčik žien, niektoré v tričkách s nápisom "Pokračuj veliteľ!", pričom srdcervúco plakali

Veľa ľudí odchádzalo z práce a ponáhľalo sa domov vyzvedieť sa najnovšie správy o udalosti. Množstvo obchodov ostalo zatvorených. V meste sa tvorili dopravné zápchy.

Svoju účasť na pohrebe venezuelského prezidenta už okrem iných avizovala brazílska prezidentka Dilma Rousseffová i jej predchodca Luiz Inácio Lula da Silva, ako aj argentínska prezidentka Cristina Fernándezová i uruguajský prezident José Mujica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies