Venezuela vydala ultimátum: USA musia drasticky znížiť personál na ambasáde

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 08:44 • 2 min
Venezuela vydala ultimátum: USA musia drasticky znížiť personál na ambasáde

CARACAS - Spojené štáty majú 15 dní na to, aby zredukovali personál na svojom veľvyslanectve v Caracase zo súčasných 100 zamestnancov na 17. Takéto ultimátum vydala v pondelok venezuelská ministerka zahraničných vecí Delcy Rodríguezová, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Venezuela týmto reagovala na rozhodnutie Washingtonu zamietnuť niektorým venezuelským vládnym predstaviteľom vstup na územie USA. Okrem toho po znížení počtu zamestnancov na americkom veľvyslanectve v Caracase sa dosiahne rovnovážny stav s personálom veľvyslanectva Venezuely vo Washingtone, tvrdí venezuelské ministerstvo zahraničných vecí.

 

Cez víkend venezuelská ľavicová vláda uvalila zákaz vstupu na územie krajiny pre bývalého amerického prezidenta Georgea W. Busha, bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho, bývalého šéfa CIA Georgea Teneta a ďalších prominentných amerických politikov.

 

Venezuela obviňuje Washington z pokusov o zvrhnutie vlády prezidenta Nicolása Madura.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona