Venezuela: Väznicu po trojdňovej vzbure zachvátil požiar

NETKY.SK • 20 Jún 2011, 08:18 • 2 min
Venezuela: Väznicu po trojdňovej vzbure zachvátil požiar

Venezuela: Väznicu po trojdňovej vzbure zachvátil požiar

slovakia

left justify in out

img

Požiar zachvátil v nedeľu väznicu vo Venezuele, v ktorej sa tisíce vojakov usilujú potlačiť vzburu väzňov. Z areálu bolo naďalej počuť streľbu, zatiaľ čo desiatky zdesených príbuzných sledovali boje z okolitých kopcov. Informovala o tom tlačová agentúra Associated Press.
      Boje vo väznici El Rodeo I východne od Caracasu prebiehali už tri dni. Úrady neposkytli bližšie podrobnosti o situácii a neinformovali ani o tom, či pri zrážkach prišli o život alebo utrpeli zranenia ďalší ľudia. Po prvom dni hlásili troch mŕtvych a 18 zranených.
      Námestník ministra spravodlivosti Néstor Reverol pre štátnu televíziu povedal, že požiar spôsobil skrat a že väzňov evakuovali pred tým, ako plamene zachvátili budovu.
      Násilie vypuklo po tom, ako vojaci prehľadávali väznicu s cieľom nájsť zbrane. Medzičasom sa rozšírilo aj do susediaceho väzenia El Rodeo II. Pri nepokojoch vo väzení El Rodeo I ešte 12. júna zahynulo 22 ľudí.
      Nie je jasné, koľko väzňov bolo ešte vo väznici ani koľko ich vzdorovalo armáde. Vláda v nedeľu oznámila, že najmenej 2500 zadržiavaných previezli do iných väzení. V sobotu sa k 5000-členným bezpečnostným silám snažiacim sa ukončiť vzburu pridalo ďalších 400 príslušníkov elitných jednotiek.
      Novinári AP sledovali, ako v nedeľu šesť obrnených vozidiel krúži po dvoroch vo väzenskom areáli. Vojaci boli nastúpení pod okolitými kopcami a opakovane dovnútra odpaľovali nádoby so slzotvorným plynom.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies