Venezuela usporiadala vojenské cvičenia po nových sankciách USA

NETKY.SK • 27 August 2017, 08:02 • 2 min
Venezuela usporiadala vojenské cvičenia po nových sankciách USA

CARACAS - Vo Venezuele sa v sobotu konali vojenské cvičenia, ktoré nariadil prezident Nicolás Maduro skôr v priebehu mesiaca po tom, ako prezident USA Donald Trump poznamenal, že nevylúčil vojenské riešenie krízy v juhoamerickej krajine.

slovakia

left justify in out

Tisíce vojakov a príslušníkov ozbrojených, vládou podporovaných milícií pochodovali na prehliadke v uliciach metropoly Caracas. Podľa štátnej televízie manévre preukázali, že krajina je pripravená brániť sa pred "imperialistickými hrozbami", píše agentúra DPA.

 

Minister obrany Vladimir Padrino spustil cvičenia v Caracas, kde sledoval výcvik ostreľovačov a následne vykonal inšpekciu jednotiek na palube obrneného vozidla.

 

Cvičenia by mali pokračovať aj dnes za účasti približne 200.000 armádnych príslušníkov a vyše 500.000 členov milícií.

 

Maduro už dlho obviňuje Washington z prípravy invázie do Venezuely a opozíciu zo spolupráce s USA s cieľom zosadiť jeho vládu.

 

Tento piatok Spojené štáty uvalili na Venezuelu nové finančné sankcie, v dôsledku čoho Caracas obvinil Washington z "podporovania humanitárnej krízy" v krajine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies