Venezuela stiahla veľvyslanca z Brazílie kvôli odvolaniu prezidentky

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 17:53 • 2 min
Venezuela stiahla veľvyslanca z Brazílie kvôli odvolaniu prezidentky

CARACAS - Venezuela sa rozhodla stiahnuť svojho veľvyslanca z Brazílie v reakcii na odvolanie tamojšej prezidentky Dilmy Rousseffovej.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra AP.

 

Venezuelský prezident Nicolás Maduro počas rokovania svojho kabinetu v noci nadnes označil dočasné odvolanie Rousseffovej za pokus o negovanie vôle brazílskeho ľudu. Tento krok podľa neho ohrozuje progresívne demokratické režimy na americkom kontinente.

 

Samotný Maduro v súčasnosti čelí razantnému odporu venezuelskej opozície, ktorá sa ho chce pokúsiť odvolať z funkcie prostredníctvom referenda. On sám to označuje za súčasť snáh USA o zvrhnutie ľavicových vlád v Južnej Amerike.

 

O odvolaní doterajšej prezidentky Dilmy Rousseffovej na dobu 180 dní rozhodol v noci na štvrtok po 20-hodinovom rokovaní Senát. Odvolaný bol aj jej 27-členný kabinet.

 

Dočasným prezidentom Brazílie sa stal doterajší Rousseffovej viceprezident Michel Temer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona