Venezuela s cieľom zmierniť energetickú krízu zavádza trojdňové víkendy

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 09:34 • 2 min
Venezuela s cieľom zmierniť energetickú krízu zavádza trojdňové víkendy

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro nariadil zavedenie predĺžených víkendov v snahe riešiť súčasnú energetickú krízu v krajine. Voľné piatky by si mali Venezuelčania užívať minimálne v priebehu najbližších dvoch mesiacov, oznámila dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Budeme mať dlhé víkendy," povedal Maduro v stredu večer počas niekoľkohodinového vystúpenia vo venezuelskej štátnej televízii.

 

Zavedenie voľných piatkov je súčasťou 60-dňového krízového plánu na prekonanie vážneho nedostatku elektrickej energie. Podľa venezuelskej opozície je tento Madurov krok nezodpovedný, keďže len ďalej znižuje produktivitu ťažko skúšanej venezuelskej ekonomiky.

 

Maduro už predtým formou prezidentských dekrétov nariadil týždňové pracovné voľno počas veľkonočných sviatkov, skrátenie pracovného času a zavedenie elektrických generátorov v nákupných centrách.

 

K súčasnej energetickej kríze podľa kritikov prispelo sucho v kombinácii so zastaranou energetickou infraštruktúrou.

 

Na ropu bohatá Venezuela, ktorá okrem toho čelí vážnej recesii, vysokej inflácii, nedostatku potravín i liekov, vyrába až 60 percent elektriny vo vodných elektrárňach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona