Venezuela pre pašovanie uzatvorí hranicu s Kolumbiou

NETKY.SK • 11 August 2014, 07:00 • 2 min
Venezuela pre pašovanie uzatvorí hranicu s Kolumbiou

CARACAS - Venezuela v pondelok zatvorí hranicu s Kolumbiou s cieľom zabrániť pašovaniu potravín a paliva.

slovakia

left justify in out

Podľa vedenia venezuelskej armády sa vláda takto snaží zabrániť vývozu štátom dotovaných tovarov do pohraničných kolumbijských miest, kde ho pašeráci predávajú s rýchlym a vysokým ziskom. To okrem iného vo Venezuele spôsobuje vykúpenie základných položiek a ich následný nedostatok.

 

Od júla venezuelskí colnici zadržali viac ako 20-tisíc ton potravín a 40 miliónov litrov benzínu.

 

Viac ako 2200 kilometrov dlhú venezuelsko-kolumbijskú hranicu zatvoria v pondelok večer a otvoria až v utorok ráno. Stane sa tak na základe augustovej dohody prezidentov oboch krajín. Obmedzená bude najmä cestná doprava.

 

Kritici však upozorňujú, že takéto kontroly nebudú mať vo svetle priepastných cenových rozdielov vo Venezuele a okolitých krajinách nijaký výrazný vplyv na pašovanie základných tovarov. Práve ich nedostatok dlhodobo trápi na ropu bohatú juhoamerickú krajinu, čo vo februári vyvrcholilo protivládnymi nepokojmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona