Venezuela odkázala nepriateľom: "Prestaňte snívať" o Chávezovej smrti

NETKY.SK • 27 Jún 2011, 09:17 • 2 min
Venezuela odkázala nepriateľom: "Prestaňte snívať" o Chávezovej smrti

Venezuela odkázala nepriateľom: "Prestaňte snívať" o Chávezovej smrti

slovakia

left justify in out

img

Spojenci venezuelského prezidenta Huga Cháveza popreli v nedeľu správy, že jeho zdravotný stav je horší, ako priznala vláda. Chávezovým nepriateľom odkázali, aby "prestali snívať" o jeho smrti.
      Venezuelský líder sa na verejnosti neobjavil od 10. júna, keď ho na Kube operovali pre opuch v oblasti panvy. Dlhá neprítomnosť inak verejne veľmi aktívneho Cháveza vyvolala špekulácie, že je vážne chorý. Objavili sa aj úvahy o rakovine prostaty.
      Členovia venezuelskej vlády tvrdia, že Chávez je v poriadku, do vlasti sa však vráti až keď bude pripravený.
      "Prezident Chávez sa dobre zotavuje po operácii. Jeho nepriatelia by mali prestať snívať a jeho priatelia by si mali prestať robiť obavy," vyhlásil na sociálnej sieti Twitter námestník ministra zahraničných vecí Temir Porras. "Jediná vec, ktorá metastázovala je rakovina (amerických novín) Miami Herald a zvyšku pravicovej tlače," dodal.
      Porras reagoval na správu denníka Nueva Herald, sesterských novín Miami Herald, ktorý v sobotu citoval vyhlásenia nemenovaných predstaviteľov americkej rozviedky, že Chávez je v "kritickom stave" v havanskej nemocnici.
      Vysokopostavený americký predstaviteľ túto správu spochybnil. Agentúre Reuters povedal, že o Chávezovom zdravotnom stave sa šíri veľa nepodložených špekulácií. "Fakt je, že nevieme," povedal.
      Reakcie na dlhodobú neprítomnosť 56-ročného prezidenta poukázali na Chávezovo dominantné postavenie na venezuelskej politickej scéne, kde sa po 12 rokoch jeho vlády nečrtá žiaden nástupca.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona