Venezuela neuzná novú vláde Líbye, nastolenú bombami a genocídou NATO

NETKY.SK • 27 Október 2011, 21:29 • 2 min
Venezuela neuzná novú vláde Líbye, nastolenú bombami a genocídou NATO

Venezuela neuzná novú vláde Líbye, nastolenú bombami a genocídou NATO - Politika Venezuelský prezident Hugo Chávez dnes vyhlásil, že Venezuela neuzná nová líbyjskú vládu. Chávez očakáva, že Líbyu čakajú nepokoje a ďalšia vojna.

slovakia

left justify in out

img

Venezuelský prezident Hugo Chávez dnes vyhlásil, že Venezuela neuzná nová líbyjskú vládu. Chávez očakáva, že Líbyu čakajú nepokoje a ďalšia vojna.
Najvyšší venezuelský predstaviteľ odsúdil zabitie líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, ktorého označil za priateľa. 
Agentúra AP v tejto súvislosti pripomenula, že Chávez stál počas celého konfliktu s NATO na Kaddáfího strane a kritizoval vojenský zásah aliancie v severoafrickej krajine.
"Pre nás nie je v Líbyi žiadna vláda. Neuznávame vládu, ktorú dosadilo NATO. Je to vláda nastolená bombami v Líbyi a pomocou genocídy a atentátu," vyhlásil venezuelský prezident.
Chávez zdôraznil, že bez ohľadu, kto bol prezidentom Líbye, a či sa to ostatným páčilo alebo nie, bol Kaddáfí legitímnym vodcom krajiny. Konflikt podľa venezuelského prezidenta zanechal Líbyu zdrvenú. 
"Líbya nie je stabilizovaná. Čoskoro sa tam začne vojna. Vlastne už tam je - nastolená pomocou NATO a Bezpečnostnej rady OSN. Zničili krajinu, v ktorej je teraz chaos a násilie," povedal Chávez.
Chávez vyhlásil že na Kaddáfího sa bude spomínať ako na mučeníka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona