Venezuela naviaže platové a dôchodkové systémy ku kryptomene Petro

NETKY.SK • 15 August 2018, 20:00 • 2 min
Venezuela naviaže platové a dôchodkové systémy ku kryptomene Petro

CARACAS – Prezident Nicolas Maduro oznámil, že Venezuela čoskoro začne používať kryptomenu Petro ako oficiálnu účtovnú jednotku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Maduro predstavil kryptomenu Petro ešte v decembri minulého roka a mala by byť krytá národnými zásobami ropy. Ako súčasť tejto zmeny, štátna ropná a plynárenská spoločnosť Petróleos de Venezuela (PDVSA) údajne začne používať Petro ako povinnú účtovnú jednotku.

 

img

 

Vláda Venezuely sa snaží bojovať proti rastúcemu ekonomickému chaosu tým, že uvoľnila svoju menovú politiku. Napríklad 20. augusta sa vláda bude usilovať o zhodnotenie svojej národnej meny bolívar, vytvorením nového "suverénneho bolívaru".

 

Centrálna banka začne zverejňovať cenu suverénneho bolivaru, ktorá bude závisieť od kryptomeny Petro a cena tejto digitálnej meny bude zase závislá od medzinárodných mien. Tieto kroky povedú k naviazaniu platových a dôchodkových systémov krajiny na kryptomenu Petro.

 

img

 

Kryptomena Petro sa od svojho zavedenia ukázalo ako kontroverzné, keď čelila kritike od opozičných politikov v krajine , rovnako aj v USA a ďalších krajinách.

 

V marci vláda prezidenta Trumpa zakázala americkým občanom obchodovať s kryptomenou Petro ako súčasť nových sankcií voči juhoamerickej krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies