Venezuela naďalej rokuje, tentoraz je prítomné aj Nórsko

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 22:27 • 2 min
Venezuela naďalej rokuje, tentoraz je prítomné aj Nórsko

BOGOTA - Venezuelská opozícia a vláda začali nové kolo rozhovorov sprostredkovaných Nórskom. Informoval o tom Stalin González, druhý podpredseda opozíciou ovládaného Národného zhromaždenia.

slovakia

left justify in out

"Trváme na hľadaní ústavného riešenia, ktoré ukončí utrpenie Venezuelčanov. Náš ľud potrebuje definitívne výsledky, aby sa dostal z krízy, v ktorej sa nachádzame," napísal González na Twitteri. Zároveň sa poďakoval Nórsku "za jeho podporu v uľahčovaní tohto procesu".

 

 

Nórsko pred dvoma týždňami uviedlo, že venezuelská vláda a opozícia sa budú snažiť, aby čo najskôr našli riešenie krízy vo Venezuele, pričom obe strany vyzvalo, aby boli vo svojich vyjadreniach opatrné. Rozhovory medzi venezuelskou opozíciou a vládou prezidenta Nicolása Madura sa začiatkom júla konali na karibskom ostrove Barbados a predtým aj v máji v nórskom Osle.

 

img

 

Napätie vo Venezuele sa stupňuje od 23. januára, keď sa predseda parlamentu Guaidó vyhlásil za úradujúceho prezidenta. Za legitímneho lídra Venezuely ho uznalo viac než 50 krajín vrátane Spojených štátov a väčšiny krajín Južnej Ameriky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies