Venezuela: Lídrovi opozície Caprilesovi zabránili v ceste do New Yorku

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 06:23 • 2 min
Venezuela: Lídrovi opozície Caprilesovi zabránili v ceste do New Yorku

CARACAS - Lídrovi venezuelskej opozície Henriqueovi Caprilesovi zabránili dnes na letisku Maiquetía neďaleko Caracasu odcestovať do USA.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom s odvolaním sa na samotného politika guvernér štátu Miranda prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí. Podľa rovnakého zdroja mali Caprilesov cestovný pas orgány vyhlásiť za neplatný.

 

Cieľom cesty opozičného predáka do New Yorku bolo informovanie Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva o najnovších prejavoch násilia pri protivládnych demonštráciách v latinskoamerickej krajine, kde v uplynulom týždni prišlo pri protestoch o život 45 ľudí.

 

Caprilesovi, ktorý patrí medzi najvplyvnejších odporcov socialistickej vlády venezuelského prezidenta Nicolása Madura, iba nedávno odobrali pasívne volebné právo. Po obdobie 15 rokov by sa tento muž, ktorý údajne nebol bez šancí pri prezidentských voľbách 2018, nemal uchádzať o žiadnu verejnú funkciu.

 

USA iba v stredu požiadali o vôbec prvé konzultácie Bezpečnostnej rady OSN týkajúce sa Venezuely. Spoločnými silami chcú zabezpečiť, aby prezident Maduro zastavil násilnosti a obnovil demokraciu v krajine.

 

Americká veľvyslankyňa pri OSN Nikki Haleyová vo vyhlásení pred stredajším zasadaním BR OSN uviedla, že Venezuela sa nachádza "na pokraji humanitárnej krízy" - lieky sú nedostupné, nemocniciam sa minuli zásoby a ľudia čelia problémom v dôsledku nedostatku potravín. "Pokojných demonštrantov zranila, zatkla a dokonca zabila ich vlastná vláda," citovali Haleyovú americké médiá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies