Venezuela: Bývalý prezident Carlos Andrés Pérez zomrel na infarkt

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:35 • 2 min
Venezuela: Bývalý prezident Carlos Andrés Pérez zomrel na infarkt

Venezuela Bývalý prezident Carlos Andrés Pérez zomrel na infarkt - Politika Bývalý venezuelský prezident Carlos Andrés Pérez zomrel v Miami (štát Florida) vo veku 88 rokov. Ako v noci nadnes informovala jeho rodina, exprezident skonal na infarkt.

slovakia

left justify in out

Bývalý venezuelský prezident Carlos Andrés Pérez zomrel v Miami (štát Florida) vo veku 88 rokov. Ako v noci nadnes informovala jeho rodina, exprezident skonal na infarkt.
      Pérez bol hlavou tohto juhoamerického štátu od roku 1974 do 1979 a potom od roku 1989 do 1993. Niekoľko mesiacov pred ukončením svojho mandátu ho parlament zbavil funkcie kvôli sprenevere verejných financií.
      Pérez bol jedným z najostrejších kritikov súčasného ľavicovo-nacionalistického prezidenta Huga Cháveza. V roku 1992 sa vtedajšiemu podplukovníkovi Chávezovi nevydaril vojenský puč proti sociálnemu demokratovi Pérezovi, dodáva tlačová agentúra DPA.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies