Venezuela ako prvý štát sveta zrušil víza pre Palestínčanov

NETKY.SK • 6 December 2012, 13:00 • 2 min
Venezuela ako prvý štát sveta zrušil víza pre Palestínčanov

Venezuela ako prvý štát sveta zrušil víza pre Palestínčanov - Politika Venezuela sa stala prvou krajinou sveta, ktorá zrušila vstupné víza pre obyvateľov palestínskych území ako dôsledku minulotýždňového rozhodnutia Valného zhromaždenia OSN (VZ OSN), ktor

slovakia

left justify in out

img

Venezuela sa stala prvou krajinou sveta, ktorá zrušila vstupné víza pre obyvateľov palestínskych území ako dôsledku minulotýždňového rozhodnutia Valného zhromaždenia OSN (VZ OSN), ktorým sa zmenil štatút palestínskej samosprávy na nečlenský pozorovateľský štát.

Zmluvu o zrušení vízových formalít podpísal počas návštevy vo venezuelskom Caracase palestínsky minister zahraničných vecí Rijád Malkí so svojím rezortným partnerom Nicolasom Madurom, uviedla agentúra RIA Novosti.

Palestínsky rezort diplomacie súčasne informoval, že Venezuela prisľúbila postaviť na palestínskych územiach nemocnicu.

Venezuela bola medzi štátmi, ktoré minulý týždeň na pôde OSN v hlasovaní podporili zmenu štatútu palestínskych území aj napriek protestom Izraela a Spojených štátov. Proti zmene štatútu sa vyslovilo deväť krajín: Česko, USA, Izrael, Kanada, Marshallove ostrovy, Mikronézia, Nauru, Palau a Panama. Návrh podporilo 138 zo 193 členských štátov VZ OSN; ďalších 41 sa zdržalo hlasovania - medzi nimi bola aj SR.

Palestínčanom stačila na zmenu štatútu jednoduchá väčšina 97 hlasov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies