Venezelská vláda znárodnila dvojicu amerických ropných veží

NETKY.SK • 2 November 2013, 11:31 • 2 min
Venezelská vláda znárodnila dvojicu amerických ropných veží

CARACAS - Venezuelská vláda prevzala kontrolu nad dvojicou ťažobných ropných veží patriacich americkej spoločnosti Superior Energy Services (SES) so sídlom v Houstone.

slovakia

left justify in out

Krok prišiel po tom, ako ich SES zatvorila, pretože venezuelská štátna monopolná  firma PDVSA meškala niekoľko mesiacov s platbami. Prevzatie sa začalo vo štvrtok, keď súd v štáte Anzoátegui nariadil spoločnosti prenechanie veží pobočke PDVSA. Na transakciu dohliadajú príslušníci miestnej polície a národných gárd, informovala dnes tlačová agentúra AP. Predstavitelia PDVSA označujú znárodnenie ropných veží za nevyhnutné pre rozvoj krajiny.

Zosnulý venezuelský prezident Hugo Chávez sa snažil ohromiť publikum na štátnej televízii svojimi rozkazmi armáde zhabať všetko od supermarketov po zahraničné ropné spoločnosti. Jeho nástupca Nicolás Maduro sa však od svojho ujatia sa prezidentskej funkcie v marci priamym vyvlastneniam doteraz vyhýbal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies