Vémola sa teší na súboj s Krištofičom, nazval ho falošným šampiónom

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 15:59 • 2 min
Vémola sa teší na súboj s Krištofičom, nazval ho falošným šampiónom

Situácia v divízii strednej váhy organizácie Oktagon MMA bola niekoľko mesiacov poriadne zamotaná. Uplynulú sobotu sme síce dostali odpovede na niekoľko otázok, okamžite sa však objavili ďalšie.

slovakia

left justify in out

Titul v strednej váhe naposledy držal Karlos Vémola, ktorý pred súbojom s Milanom Ďatelinkom na podujatí Oktagon 22 nesplnil váhový limit a opasok sa tak ocitol bez majiteľa. Terminátor však podal v zápase veľmi dobrý výkon a mladého slovenského bojovníka pokoril už v 1. kole. Vedenie spoločnosti následne oznámilo, že ak bude chcieť Vémola získať titul späť, bude musieť poraziť zahraničného súpera. Tým sa napokon stal Poliak Marcin Naruszczka, ktorý si titulový zápas vybojoval po výhre nad Ericom Spicelym.

 

Vémola však len pár dní pred titulovým súbojom musel svoju účasť zrušiť, keďže si odtrhol triceps a čaká ho séria operačných zákrokov. Šancu teda dostal slovenský bojovník Samuel Pirát Krištofič, ktorý poľského súpera zdolal v náročnom súboji na body a získal titul tzv. dočasného šampióna. Situácia bola o to pikantnejšia, že Vémola a Krištofič sa „príliš nemusia“ a v médiách si vymenili niekoľko štipľavých odkazov. Český fighter, ktorý by mal na konci roka s Pirátom zápasiť o titul ozajstného šampióna, teda na svojom rivalovi nenechal nitku suchú.

 

 

„Som rád, že je to Pirát. Chcel som s ním zápasiť viac než s Poliakom, pretože má už roky blbé reči a teraz ho za ne môžem potrestať. Akurát ma to mrzí kvôli Naruszczkovi. Sľúbili mu, že ak porazí Američana, môže bojovať s Vémolom. Potom porazil Piráta a nedali mu to. Myslím, že takéto zvláštne rozhodnutia Oktagonu skôr ubližujú. Robia skvelú prácu, turnaje sú fantastické a zápasy tiež. Potom ale prídu titulové zápasy, a to, čo predviedli Martin Buday a Pirát, bola jednoducho hanba,“ prezradil v rozhovore pre iSport.cz.

 

 

„Ja osobne môžem byť rád, že to dali Pirátovi. Sedeli sme tam s Muradovom a zhodli sme sa, že vďaka tomu, že zvíťazil Krištofič, som dostal ľahšieho súpera. Poliak je tvrdší. Pirát neurobil vôbec nič s Kozmom, ani s Naruszczkom. Čo si myslí, že urobí so mnou? Je to čistý blázon. Ľudia v mojom okolí hovoria, že je to falošný šampión a ja s nimi súhlasím. Tento opasok ho nemôže ani tešiť,“ pokračoval.

 

Pirátov tréner Attila Végh naopak neskrýval nadšenie. „Som veľmi spokojný, že Pirát zvíťazil. Som na neho hrdý, vedeli sme, že Naruszczka rozhodne nie je ľahký súper. Samuel nastupoval ako záskok na poslednú chvíľu, o zápase sa dozvedel len 14 dní vpred ním. Mal zranené rebrá a vyzeralo to, že zápas zrušíme. Našťastie bolo potom všetko v poriadku a do súboja nastúpil dobre pripravený  po fyzickej aj po psychickej stránke,“ prezradil pre Svet MMA.

 

 

Zápas dvoch rivalov ešte presný dátum nepozná, pretože zatiaľ nie je jasné, ako dlho bude Vémola rehabilitovať zranený triceps. Špekuluje sa však o turnaji v pražskej O2 Arene, ktorý by sa mal uskutočniť 30. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies