Veľvyslankyňa USA v Budapešti ostro kritizovala Maďarsko za korupciu

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 18:46 • 2 min
Veľvyslankyňa USA v Budapešti ostro kritizovala Maďarsko za korupciu

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku je korupcia problémom, ktorý znepokojuje ľudí. Potvrdzujú to priebežne aj rôzne prieskumy, vyhlásila dnes veľvyslankyňa Spojených štátov v Budapešti Colleen Bellová.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI v prednáške Postoj USA k migrácii, bezpečnosti a zahraničnej politike, ktorú predniesla na pôde Stredoeurópskej univerzity (CEU), veľvyslankyňa zdôraznila, že korupcia je globálnym problémom, nepozná hranice, oslabuje právny štát, brzdí rozvoj, inováciu a investície.

 

"Podnikatelia nedokážu konkurovať, ak pravidlá prospievajú tým, ktorí majú silné väzby na vládu. Občania sa cítia podvedení, ak z ich daní idú peniaze štátnym úradníkom, poslancom a ich rodinným príslušníkom namiesto toho, aby občania dostali služby a bezpečnosť, za ktoré platia," formulovala svoje postoje Bellová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona