Veľvyslankyňa USA pri OSN: Čína by mala zastaviť jadrovú činnosť Pchjongjangu

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 08:10 • 2 min
Veľvyslankyňa USA pri OSN: Čína by mala zastaviť jadrovú činnosť Pchjongjangu

NEW YORK - Čína by mala dokázať, že jej skutočne záleží, aby Severná Kórea zastavila svoje jadrové skúšky.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo štvrtok americká veľvyslankyňa pri OSN Nikki Haleyová. Problematika severokórejského jadrového programu bude podľa Haleyovej jednou z tém počas rozhovorov amerického prezidenta Donalda Trumpa s čínskym kolegom Si Ťin-pchingom na summite, ktorý sa uskutoční nasledujúci týždeň na Floride.

 

Haleyová ďalej zdôraznila, že Trumpova administratíva už nemá "trpezlivosť" v tejto situácii hry na "mačku a myš", keď po provokáciách Pchjongjangu prichádzajú rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktoré Pchjongjang ignoruje a porušuje.

 

Spôsob, akým Severná Kórea myslí, Spojené štáty zmeniť nedokážu, ale "Čína môže", povedala Haleyová v rozhovore pre štyri tlačové agentúry v OSN.

 

Haleyová v citovanom rozhovore tiež priblížila nové priority Bieleho domu v sýrskej vojne. Spojené štáty sa v apríli ujímajú predsedníctva v Bezpečnostnej rady OSN.

 

Rezolúcie OSN zakazujú KĽDR vyvíjať balistické strely. Ani šesť sérií sankcií OSN uvalených po prvej jadrovej skúške v roku 2006 však tento izolovaný komunistický štát neodradilo od jeho úsilia vyvinúť zbrane, ktoré označuje za obranné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies