Veľvyslanectvo USA varovalo pred možným útokom na juhovýchode Turecka

NETKY.SK • 3 December 2014, 22:14 • 2 min
Veľvyslanectvo USA varovalo pred možným útokom na juhovýchode Turecka

ISTANBUL - Americké veľvyslanectvo v Ankare dostalo správy, že "extrémistické skupiny" zrejme plánujú útok proti sýrskemu opozičnému zoskupeniu v juhovýchodnom tureckom meste Gaziantep.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanectvo USA v dnešnom oznámení nespresnilo, kto môže zaútočiť na zoskupenie podporované Západom, ktoré samo seba pokladá za exilovú vládu, ale má malý vplyv na povstalcov bojujúcich za zvrhnutie sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Konflikt navyše ešte komplikujú bojové úspechy konkurenčných fundamentalistických islamistických skupín.

 

"Veľvyslanectvo USA dostalo správy, že extrémistické skupiny zrejme plánujú útok proti budove sýrskej dočasnej vlády," uviedla ambasáda vo vyhlásení.

 

"Pripomíname americkým občanom, že situácia na juhovýchode Turecka je síce zvyčajne pokojná, ale môže sa bez varovania zmeniť a americkí občania by sa mali vyhýbať cestovaniu do oblastí v blízkosti sýrskej hranice," dodala ambasáda.

 

Dočasný vládny orgán založila v novembri 2013 Západom podporovaná Národná koalícia sýrskych revolučných a opozičných síl. Začiatkom tohto roka zriadila svoje sídlo práve v provincii Gaziantep, ktorá hraničí so Sýriou.

 

Úlohou vládneho orgánu je poskytovať miestne služby a podporu oblastiam v Sýrii ovládaným povstalcami, ale boje, politické spory a neochota darcov podporovať tento orgán oslabujú jeho vplyv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies