Veľvyslanectvá USA v moslimskom svete budú v nedeľu zatvorené

NETKY.SK • 2 August 2013, 16:13 • 2 min
Veľvyslanectvá USA v moslimskom svete budú v nedeľu zatvorené

WASHINGTON - Spojené štáty pre nešpecifikovanú hrozbu v nedeľu zatvoria svoje veľvyslanectvá a konzuláty v moslimských krajinách. Vo štvrtok o tom informovali predstavitelia ministerstva zahraničných vecí vo Washingtone, podľa ktorých je v danom čase dôvod na "mimoriadnu opatrnosť".

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Marie Harfová pritom uviedla, že niektoré z diplomatických misií v zámorí by mohli zostať zatvorené dlhšie ako jeden deň. Zastupiteľstvá USA v Európe či Latinskej Amerike sú v nedeľu zatvorené bežne, podľa nemenovaných predstaviteľov sa však opatrenie týka špeciálne moslimského sveta, kde je nedeľa pracovným dňom.

Washington varoval svoje diplomatické zariadenia v moslimskom svete aj pred posledným výročím teroristických útokov na USA z 11. septembra 2001. Desiatky zastupiteľstiev boli vtedy terčom demonštrantov pobúrených filmom namiereným proti moslimom, ktorý nakrútil americký občan. Pri útoku militantov na konzulát v líbyjskom Bengází zahynuli štyria Američania vrátane veľvyslanca Christophera Stevensa, čo však podľa Washingtonu s demonštráciami priamo nesúviselo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies