Veľvyslanec Huntsman vyhlásil, že Američania vyžadujú zlepšenie vzťahov s Ruskom

NETKY.SK • 18 December 2017, 16:50 • 2 min
Veľvyslanec Huntsman vyhlásil, že Američania vyžadujú zlepšenie vzťahov s Ruskom

MOSKVA - Podľa názoru amerického veľvyslanca v Rusku, Američania a Rusi by mali nájsť spoločné riešenie globálnych problémov, "a toto sa už deje". Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanec USA v Rusku John Huntsman je presvedčený, že americkí občania túžia po zlepšení vzťahov Washingtonu a Moskvy, rovnako ako aj Rusi. Príslušné vyhlásenie bolo vyhlásené veľvyslancom vo video správe a zverejnené v nedeľu 17. decembra na Twitteri diplomatickej misie.

 

Veľvyslanec odpovedal na otázku o tom, či sa očakáva zlepšenie vzťahov medzi Ruskou Federáciou a USA. "Áno, ja si myslím, že ďalšie zlepšenie vzťahov medzi USA a Ruskom je celkom možné, pretože Američania to očakávajú a vyžadujú. To isté chce aj ruský národ," hovorí Huntsman.

 

"Niekedy politika zasahuje a všetko sa komplikuje. Ale čím dlhšie sa nachádzam v Rusku, tým viac som presvedčený, že  Američania a Rusi by mali hľadať spoločné riešenie globálnych problémov. A toto sa už deje," povedal diplomat .

 

Podľa jeho názoru, príkladom zlepšenia obojstranných vzťahov je spolupráca v Sýrii a v severokórejskej jadrovej otázke. "Dúfam, že nájdeme aj ďalšie kontaktné miesta, napríklad na Ukrajine," dodal Huntsman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies