Veľvyslancom Spojených štátov v Izraeli má byť Trumpov poradca David Friedman

NETKY.SK • 16 December 2016, 08:20 • 2 min
Veľvyslancom Spojených štátov v Izraeli má byť Trumpov poradca David Friedman

WASHINGTON - Nastávajúci americký prezident Donald Trump plánuje do funkcie veľvyslanca Spojených štátov v Izraeli vymenovať advokáta Davida Friedmana.

slovakia

left justify in out

Konkurzný právnik Friedman bol Trumpovým dlhoročným spolupracovníkom. Počas miliardárovej predvolebnej kampane mu potom robil poradcu pre otázky izraelsko-amerických vzťahov.

 

"(Friedman) Je dlhoročným priateľom a mojím dôveryhodným poradcom. Jeho silný vzťah k Izraelu bude základom jeho diplomatickej misie," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré pri príležitosti zverejnenia tejto informácie publikoval Trumpov tím.

 

Päťdesiatsedemročný Friedman na toto oznámenie zareagoval slovami, že sa teší na prácu "na americkom veľvyslanectve vo večnej metropole Izraela, Jeruzaleme".

 

Trump sa počas svojej predvolebnej kampane zaviazal po vyše 68 rokoch presunúť americké veľvyslanectvo v Izraeli z jeho súčasného umiestnenia v Tel Avive do Jeruzalema. Ide o krok, ktorý americkí republikáni navrhovali už niekoľko desaťročí. USA Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela neuznávajú, napísala agentúra AP.

 

Friedman tiež pri tejto príležitosti prisľúbil, že bude pracovať "neúnavne na posilnení nerozbitného puta medzi našimi dvoma krajinami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies