Veľvyslanci NATO a Ruska rokujú o európskej bezpečnosti za zavretými dverami

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:47 • 2 min
Veľvyslanci NATO a Ruska rokujú o európskej bezpečnosti za zavretými dverami

BRUSEL - Zasadnutie Rady NATO-Rusko sa dnes koná za zatvorenými dverami v bruselskom sídle Severoatlantickej aliancie. Rokovania prebiehajú na úrovni veľvyslancov.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg prípravu dnešného zasadnutia avizoval už minulý týždeň vo štvrtok po príchode na summit EÚ, kde sa spolu s lídrami eurobloku venoval otázkam spoločnej európskej obrannej politiky.

 

Stoltenberg vtedy upozornil, že hlavnou témou rokovaní budú záležitosti "dôležité pre európsku bezpečnosť" - predovšetkým kríza na východe Ukrajiny. Ďalšími témami diskusií by mali byť vojenské cvičenia NATO a Ruskej federácie pozdĺž hraníc východného krídla aliancie s Ruskom.

 

Agentúra DPA v tejto súvislosti citovala slová ruského veľvyslanca pri NATO Alexandra Gruška, podľa ktorého možno očakávať "otvorené diskusie o témach európskej bezpečnosti".

 

Rada NATO-Rusko na úrovni veľvyslancov - jediný otvorený komunikačný kanál medzi alianciou a Moskvou - sa po vypuknutí ukrajinskej krízy v roku 2014 stretla len dvakrát: v apríli a júli tohto roku. Pôjde o prvé zasadnutie Rady po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona