Veľtrh práce Job2day v Prešove

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 12:19 • 2 min
Veľtrh práce Job2day v Prešove

PREŠOV - Tisícky návštevníkov, ktorí majú záujem nájsť si pracovné miesto alebo zmeniť zamestnanie, očakávajú organizátori na 3. ročníku veľtrhu práce s názvom Job2day. Dvojdňové podujatie sa začína v utorok (21. 5.) o 9.00 h. v priestoroch historickej sály Parku kultúry a oddychu na Hlavnej ulici v Prešove.

slovakia

left justify in out

Podujatie v spolupráci s prešovskou radnicou a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove pripravila spoločnosť Mabel Media. Jej konateľ Marián Beliš pre TASR uviedol, že tento rok sa chcú sústrediť predovšetkým na absolventov stredných a vysokých škôl, ktorí práve v tomto čase končia štúdium a začínajú si hľadať prácu.

„Účasť na veľtrhu doteraz prisľúbilo 15 subjektov z rôznych oblastí. Najviac sú zastúpené personálne agentúry, prezentovať by sa však mali aj zamestnávatelia a nebudú chýbať ani vzdelávacie inštitúcie, ktoré vedia uchádzačom o zamestnanie poradiť v prípade rekvalifikácie alebo doplnenia vzdelania,“ povedal Beliš. 

Doplnil, že v minulom roku prešlo bránami prešovského veľtrhu viac ako 4000 ľudí, pričom niektorí z nich si dokázali nájsť dlhodobú prácu, čo je prvoradým cieľom celého podujatia.

Čo nájdu návštevníci veľtrhu?


„Nezamestnanosť je kľúčovým problémom našej spoločnosti. Osobitnú pomoc v riešení tejto otázky potrebuje práve Prešovský kraj. Tento veľtrh práce má napomôcť všetkým občanom získať dostatočné informácie o možnostiach uplatnenia sa,“ tvrdí organizátor podujatia.

Návštevníci veľtrhu sa budú mať možnosť oboznámiť činnosťou prezentovaných spoločností, získajú konkrétnu predstavu o fungovaní jednotlivých agentúr, zamestnávateľov a okrem toho získajú kontakt na zodpovedných manažérov.

Beliš konštatoval, že toto podujatie má niekoľko zásadných cieľov. V prvom rade chce poskytnúť uchádzačom o zamestnanie možnosť získať informácie o spoločnostiach pôsobiacich na trhu práce. Rovnako má ambíciu vytvoriť podmienky na reálnu komunikáciu medzi uchádzačmi o prácu a zamestnávateľmi.

„Jedným zo zámerov je zmeniť pohľad na ponuku práce tej skupiny ľudí, ktorá sa pri hľadaní zamestnania spolieha výlučne na úrady práce a ukázať jej ako sa má aktívne uchádzať o pracovné miesto. V neposlednom rade sa usilujeme ľuďom pomôcť odhaliť nedostatky, ktoré uchádzačovi bránia v uplatnení sa na trhu práce,“ uzavrel Beliš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona