Veľmi závažné podozrenie: V Bruseli mali byť spáchané atentáty podobné parížskym

NETKY.SK • 14 December 2015, 13:12 • 2 min
Veľmi závažné podozrenie: V Bruseli mali byť spáchané atentáty podobné parížskym

BRUSEL - Belgické úrady mali "veľmi závažné podozrenie", že 22. novembra mali byť v Bruseli spáchané teroristické útoky podobné parížskym. Oznámil to belgický minister vnútra Jan Jambon, ktorého dnes citovala tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Podľa zachytených informácií spravodajských služieb k atentátom v belgickej metropole malo dôjsť v nedeľu 22. novembra. Úrady mali obavy, že sa môže zopakovať scenár útokov z Paríža z 13. novembra.

 

V Bruseli bol preto na niekoľko dní vyhlásení štvrtý, najvyšší stupeň ohrozenia. Obmedzená bola hromadná doprava a školské vyučovanie, pozastavená kultúrna či športová činnosť. Viacero úradov, inštitúcií a podnikov dovolilo svojim zamestnancom pracovať z domu.

 

Belgické bezpečnostné zložky počas tohto kritického obdobia uskutočnili 19 razií a zatkli viacero podozrivých.

 

"Uvedomili sme si, že sme prešli uchom ihly" zhodnotil celú situáciu Jambon v rozhovore pre flámsku televíznu stanicu VTM, ktorý bude odvysielaný až v stredu večer.

 

Útoky plánované v Bruseli na 22. novembra mali byť - podobne ako v Paríži - spáchané pred polnocou. Jambon zdôraznil, že úrady získali v tomto smere "veľmi konkrétne informácie".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies