Veľkým treskom otvoria DAAD 2012 v bratislavskom Primaciálnom paláci

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 07:09 • 2 min
Veľkým treskom otvoria DAAD 2012 v bratislavskom Primaciálnom paláci

Veľkým treskom otvoria DAAD 2012 v bratislavskom Primaciálnom paláci - Politika Začínajúce Dni architektúry a dizajnu (DAAD) 2012 v Bratislave prinášajú bohatý program nielen pre odborníkov, ale aj širšiu verejnosť. Ponúknu to najzaujímavejšie, čo sa deje

slovakia

left justify in out

img

Začínajúce Dni architektúry a dizajnu (DAAD) 2012 v Bratislave prinášajú bohatý program nielen pre odborníkov, ale aj širšiu verejnosť. Ponúknu to najzaujímavejšie, čo sa deje vo svete architektúry a dizajnu. Napríklad na dnešnom večernom slávnostnom otvorení festivalu milánsky dizajnér Fabio Novembre predstaví dizajnový svetelný objekt Big Bang (Veľký tresk).
      "Objekt bude v Primaciálnom paláci svietiť do 3. júna. Novinkou je aj netradičný ekologický Free domček, o ktorý prejavujú záujem nielen mladí, ale aj dôchodcovia. Dovezieme ho z Brna a bude od stredy 30. mája na nábreží Dunaja," potvrdila TASR Tatiana Kollárová, ktorá spolu s kolegom architektom Štefanom Polakovičom sú hlavní tradiční organizátori podujatia.
      Novinkou 3. ročníka je rozšírenie do Košíc, kde DAAD boli od 23. do 27. mája, a bohatší program v Bratislave s niekoľkými významnými hosťami. Tí budú každý večer prezentovať svoje projekty a pred nimi dostanú príležitosť slovenskí autori. Sprievodnými podujatiami sú prednášky, besedy, semináre, tvorivé workshopy, filmy o architektúre, na rôznych miestach otvorené ateliéry a klubové programy. 
      V Primaciálnom paláci budú môcť záujemcovia sledovať tri dni, od 30. mája od 10. hodiny prezentácie domácich a zahraničných architektov na veľkoplošných plazmových obrazovkách. Verejnosť si môže vybrať aj z doteraz najväčšieho počtu sprievodných výstav. Niektoré z nich otvorili dnes. Napríklad v 21 výkladoch na Panskej a Laurinskej ulici sú odevy, šperky, nábytok, hudobné nástroje, výrobky z keramiky, skla a iných materiálov od slovenských dizajnérov. Na Hviezdoslavovom námestí je expozícia Talianski architekti a Slovensko. Ďalšie výstavy sprístupnia v nasledujúcich dňoch v rôznych galériách. 
      Podujatie sa koná pod záštitou primátora Bratislavy Milana Ftáčnika a s podporou Ministerstva kultúry SR, viacerých veľvyslanectiev v SR a ďalších inštitúcií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies