Veľký zvrat: Benátkam hrozili záplavy, teraz vysychajú

NETKY.SK • 31 December 2015, 12:03 • 2 min
Veľký zvrat: Benátkam hrozili záplavy, teraz vysychajú

RÍM - Vedci ešte pred nedávnom varovali, že Benátkam hrozí obrovská katastrofa formou záplav. Za posledné roky sme čoraz častejšie počuli v médiách, že mestu hrozí úplné zaplavanie a turisti ktorí obľubujú toto mesto by sa mali poponáhťať s návštevou. Teraz sa situácia úplne zmenila. Ulice mesta vysychajú!

slovakia

left justify in out

Tento nízky stav vody ohrozuje bežný život v Benátkach. Obyvatelia mesta sú odkázaní na vodnú dopravu. Obchody sú zásobované vodnou dopravou. Lode jazdia miesto autobusov a sanitiek. 

 

Turistický ruch sa nezaobíde bez tradičnej mestskej atrakcie, ako je plavba na slávnych Gondolách. Tie sú však momentále odstavené v blate, ktoré spôsobuje aj upchávanie kanálov. Na odstránenie bahna nemá mesto dostatok prostriedkov. 

 

Nedostatok zrážok a vysokého tlaku sa prejavil všeobecne na vodných plochách v Taliansku. Benátky sú týmito javmi postihnuté vo veľkej miere. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies