Veľký zbor donských kozákov vystúpi v nedeľu vo Veľkom evanjelickom kostole

NETKY.SK • 13 December 2012, 08:14 • 2 min
Veľký zbor donských kozákov vystúpi v nedeľu vo Veľkom evanjelickom kostole

Veľký zbor donských kozákov vystúpi v nedeľu vo Veľkom evanjelickom kostole - Kultúra Veľký zbor donských kozákov s dirigentom Ivanom Šalijevom opäť vystúpi v Bratislave. Koncert pre Nadáciu Výskum rakoviny s názvom Vianočný spev pre život sa uskutoční na

slovakia

left justify in out

img

Veľký zbor donských kozákov s dirigentom Ivanom Šalijevom opäť vystúpi v Bratislave. Koncert pre Nadáciu Výskum rakoviny s názvom Vianočný spev pre život sa uskutoční na tretiu adventnú nedeľu 16. decembra o 16.00 h vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave.
      Na koncerte zaznejú známe pravoslávne skladby, ako sú Otče náš, Tebe spievame, Svätý Bože a ďalšie. Chýbať nebudú obľúbené ruské a ukrajinské ľudové piesne so sprievodom ľudových nástrojov (bajan, balalajka, gitara) a vianočné piesne.
      Zaujímavým obohatením tohtoročného programu donských kozákov bude Pocta Verdimu k blížiacemu sa 200. výročiu narodenia svetoznámeho majstra (1813). Okrem známych Verdiho melódií zaznie v podaní troch slovanských tenoristov - Ľubomíra Djakovského, Grigorija Pališčuka a Konstantina Jankova - so zborom aj jeho (skrátená) Hymna národov, ktorú zložil pri príležitosti Svetovej výstavy v Londýne (v roku 1862) na text Arriga Boita. Hosťom zboru je Chrámový komorný mužský zbor Spasiteľ z Jekaterinburgu. 
      Veľký zbor donských kozákov, ktorého zakladateľom a umeleckým vedúcim je Peťa Chuďakov, patrí k najúspešnejším speváckym zborom vo svete. Obľúbili si ho aj diváci na Slovensku, kde v uplynulých rokoch viackrát vystúpil. Videli ho tisíce návštevníkov v Bratislave, Trenčíne, Trnave, Nitre, Košiciach, Prešove, Kežmarku, Ružomberku, Žiline a ďalších mestách.
      Organizátorom tohtoročného koncertu je Nadácia Výskum rakoviny a občianske združenie Ars ante portas.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies