Veľký zásah v okrese Rimavská Sobota: Kukláči zatýkali aj starostov!

NETKY.SK • 10 September 2016, 12:32 • 2 min
Veľký zásah v okrese Rimavská Sobota: Kukláči zatýkali aj starostov!

BRATISLAVA - Kukláči s Národnej kriminálnej agentúry urobili veľký záťah v okrese Rimavská Sobota. V putách mali skončiť aj starostovia.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bol podozrivý nákup kamerového systému prostredníctvom vereného obstarávania, ktoré malo byť zmanipulované. 

 

Zadržaní sú podozriví zo spáchania trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Peniaze na údajne predražený kamerový systém mali ísť z eurofondov.

 

Ako informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru SR, Denisa Baloghová počas akcie prebehli prehliadky 11-tich priestorov a dvoch domov. "Policajti zadržali 31 osôb ktoré sú podozrivé zo spáchania trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe," ozrejmila hovorkyňa.

 

Policajné razie vykonali na deviatich obecných úradoch a v dvoch ďalších budovách. Podľa informácií RTVS zasahovalo 66 policajtov. Medzi zadržanými sú starostovia, obecní poslanci a tiež podnikateľ z Rimavskej Soboty.

 

Predpokladaná škoda je jeden a pol milióna eur. Baloghová uviedla, že vyšetrovateľ už obvinil tri osoby. Policajti zasahovali v obciach Chanava, Drňa, Dechtáre, Blhovce, Lenártovce, Širkovce a Šimonovce. V prípade troch starostov ide o nominantov strany SMK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies