Veľký úlovok polície: Zadržali Iva Ružiča zo skupiny takáčovcov!

NETKY.SK • 10 Január 2014, 14:33 • 2 min
Veľký úlovok polície: Zadržali Iva Ružiča zo skupiny takáčovcov!

BRATISLAVA - Policajti zadržali posledného mohykána starej gardy bratislavského podsvetia zo skupiny takáčovcov, 51-ročného Iva Ružiča, píše o tom portál denníka Nový čas čas.sk.

slovakia

left justify in out

Podozrivý je podľa portálu z daňových trestných činov. Polícia o prípade zatiaľ mlčí. Spolu s Ivom Ružičom v stredu ráno podľa informácií Nového Času daňová kobra zadržala aj ďalších päť ľudí. „Informácie budú poskytnuté na tlačovej besede po vykonaní prvotných úkonov a keď to umožní procesná situácia,“ povedala portálu čas.sk hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Ivo Ružič podľa aktuálneho výpisu z obchodného registra figuruje v šiestich spoločnostiach. V decembri 2004 chceli Iva Ružiča zlikvidovať, pripomína čas.sk. V reštaurácii v Bratislave-Ružinove vybuchla nálož. On a dvaja ďalší muži prežili. Kto stál za útokom, policajti doteraz nezistili. 

Partia takáčovcov je aktívna od konca 90. rokov minulého storočia najmä v bratislavskom Ružinove. Čas.sk ďalej píše, že poskytovali „ochranu“ stovkám podnikov. Šéfom bol Ján Takáč († 37), ktorého zastrelili v júli 2003. V septembri popravili aj bosa Jozefa Surovčíka († 46), ďalšieho popredného člena Róberta Pála († 37) zavraždili v novembri 2003. Po týchto vraždách sa Ivo Ružič dlhodobo ukrýval v Holandsku. Po likvidácii šéfov velenie nad „armádou“ podľa polície prevzal Ľubomír K. Vodcovia jednotlivých skupiniek – „bublín“ sa nepoznajú, dodáva čas.sk s tým, že schému im podľa vzoru talianskej mafie nakreslil vysoký funkcionár z bezpečnostných zložiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies