Veľký úlovok: Colníci v Mníchove zhabali 19,2 kilogramu drogy Crystal

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 16:16 • 2 min
Veľký úlovok: Colníci v Mníchove zhabali 19,2 kilogramu drogy Crystal

MNÍCHOV - Nemeckí colníci zhabali na letisku v Mníchove takmer 19,2 kilogramu nebezpečnej drogy Crystal. Ide o doteraz najväčší kontraband tejto drogy v Nemecku, uviedla dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala šesť drogových kuriérov z Rumunska a Bulharska, ktorí cestovali zo Spojených arabských emirátov do Japonska. Troch mužov a tri ženy umiestnili vo vyšetrovacej väzbe.

Prípad sa stal ešte v polovici februára. Droga bola ukrytá vo vonkajšom kryte kufrov. Pri röntgenovej kontrole boli colníkom nápadné nezvyčajné tiene v rámovej konštrukcii kufrov, preto ju navŕtali.

Na základe upozornenia colného kriminálneho úradu sa vtedy vo zvýšenej miere kontrolovala batožina cestujúcich z arabských a juhoázijských krajín, ktorí pokračovali v lete do Japonska.

Podľa nemeckej polície zadržaní cestujúci už viackrát plnili úlohu drogových kuriérov. Colní vyšetrovatelia na prípade úzko spolupracujú s úradmi v Bulharsku, Rumunsku, Dubaji a Japonsku. Predpokladajú, že ide o široko rozvetvenú sieť obchodníkov a kuriérov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona