Veľký požiar na Camden Markete v Londýne: Zasahovalo 70 hasičov, evakuovali 600 ľudí

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 15:00 • 2 min
Veľký požiar na Camden Markete v Londýne: Zasahovalo 70 hasičov, evakuovali 600 ľudí

LONDÝN – Asi 600 ľudí museli evakuovať po tom, čo vypukol veľký požiar v severnom Londýne na Camden Markete.

slovakia

left justify in out

Ničivý požiar vypukol asi okolo ôsmej večer miestneho času. Pod kontrolu ho dostalo asi po dvoch hodinách viac ako 70 hasičov.

 

Stables Market je najväčší spomedzi niekoľko trhov, ktoré sa nachádzajú na Camdene. Predávajú sa tam hlavne knihy, šaty a šperky. Kvôli požiaru evakuovali aj neďaleký supermarket.

 

 

Londýnski hasiči informovali o požiari cez svoj oficiálny kanál na Twitteri: „Požiar stajňového trhu na ulici Chalk Farm Road je vidieť na míle ďaleko.“ Neskôr napísali: „Oheň sa nachádza v dutinách striech obchodov na Stables Markete v Camdene. Dokázali sme oheň dostať pod kontrolu, aby neohrozil pasažierov vlaku, ktorý prechádza ponad trh.“

 

 

Londýnska metropolitná polícia zatarasila ulicu Chalk Farm Road pri ulici Camden High. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe.

 

img

 

Trh sa nachádza v areáli histrorických stajní Pickford a nemocnice pre kone, ktorá bola určená pre kone ťahajúce náklad spoločnosti Pickford ponad kanál. Ponad stajne vedie množstvo železničných viaduktov. Za rok navštívi Camden Market až 40 miliónov ľudí. 

 

9. februára 2008 zasiahol trh Camden veľký požiar, ktorý hasilo až 100 požiarnikov. Spôsobil ho zakázané pretrolejové kúriace zariadenie, ktoré niekto nechal pri stojane s oblečením.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona