AKTUALIZOVANÉ Veľký posun vo veci vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice! Polícia zadržala podozrivých

NETKY.SK • 27 September 2018, 10:48 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Veľký posun vo veci vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice! Polícia zadržala podozrivých

BRATISLAVA - Protizločinecká jednotka NAKA dnes ráno zasahovala v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Podľa informácii polície zadržali podozrivých.

slovakia

left justify in out

"Momentálne prebiehajú domové prehliadky a ďalšie procesné úkony. Viac informácií poskytneme, keď to situácia dovolí," vyjadrila sa polícia.

 

Polícia už pred pár dňami uverejnila informácie, že v prípade dosiahli významný posun a páchateľom sú na stope. Uverejnili identikit, na základe ktorého ľudia spoznali viacero osôb. Po týchto hláseniach následne prebiehali výsluchy.

 

img

Zdroj: TASR

 

Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic na sociálnej sieti vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania. "Vo vyšetrovacom tíme boli a sú aj skúsení vyšetrovatelia a prípad dozorovali dvaja mimoriadne erudovaní prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsah vyšetrovania, aj za účasti Europolu a iných zahraničných zložiek, bol bezprecedentný. Viem, že u nás vládne všeobecná skepsa k našim bezpečnostným orgánom, ale chcem požiadať o dôveru k výsledkom tohto vyšetrovania. Aj vďaka verejnému tlaku si už nikto nedovolil do jeho priebehu zasahovať," uviedol Lipšic.

 

Ministerka vnútra Denisa Saková na svojom profile na sociálnej sieti uviedla, že v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vykonala polícia približne 200 výsluchov svedkov, desiatky znaleckých posudkov a množstvo ďalších dôkazov. Verí, že sa podarí objasniť motív aj objednávateľov.

 

Vo vyšetrovacom tíme pracuje viac ako 90 ľudí. "Hoci nemám konkrétne informácie o vyšetrovaní tohto trestného činu, je teraz už zrejmý výrazný posun v prípade. Ďakujem každému jednému policajtovi, svedkovi a úplne každému človeku, ktorý prispieva k objasneniu tejto brutálnej vraždy dvoch mladých ľudí," dodala Saková.

 

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies