Veľký objav vedcov: Život pokračuje aj po smrti!

NETKY.SK • 7 Október 2014, 18:43 • 2 min
Veľký objav vedcov: Život pokračuje aj po smrti!

SOUTHAMPTON – Život môže pokračovať aj po smrti – teda aspoň na krátku chvíľu. Britskí vedci zistili, že ľudské vedomie pokračuje niekoľko minút po tom, čo sa mozog „vypne“.

slovakia

left justify in out

Výskumníci na univerzite v Southamptone skúmali „posmrtné žážitky“ asi 2-tisíc ľudí z Veľkej Británie, USA a Rakúska, ktorých postihla zástava srdca. Podľa štúdie až 40% tých, ktorí zástavu prežili, povedali, že boli pri vedomí počas klinickej smrti.

 

Jeden 57-ročný muž povedal, že „opustil“ svoje telo a z roku miestnosti sa pozeral ako ho resuscitujú aj napriek tomu, že bol v bezvedomí a „mŕtvy“ takmer tri minúty. Muž bol schopný popísať všetko, čo sestričky robili, taktiež popísal zvuky zo srdcového monitoru.

 

Doktor Sam Parina, ktorý celý výskum viedol, povedal: „Muž opísal všetko, čo sa v miestnosti dialo, najpodstatnejšie bolo, že počul dve pípnutia od stroja, ktorý robí tieto zvuky v trojminútových intervaloch. Takže sme mohli presne určiť ako dlho trval jeho „mimotelový“ zážitok."

 

img

 

Ostatní opísali svoje pocity ako veľmi pokojné, alebo povedali, že čas zrýchlil, niektorí zas, že spomalil a iní zas tvrdili, že videli svetlo, alebo mali pocit akoby ich telo niekto ťahal v hlbokej vode.

 

Z 2060 pacientov, ktorí boli súčasťou štúdie 330 prežilo. Z nich 140 povedalo, že mali tzv. mimotelový zážitok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies