Veľký návrat bývalej šampiónky UFC! Ronda Rousey zabojuje po pôrode o titul vo wrestlingu

NETKY.SK • 4 Február 2022, 14:33 • 2 min
Veľký návrat bývalej šampiónky UFC! Ronda Rousey zabojuje po pôrode o titul vo wrestlingu

Legenda zmiešaných bojových umení je späť. Tridsaťpäťročná Ronda Rousey sa po takmer dvojročnej pauze vrátila do wrestlingovej spoločnosti WWE, ktorá je od roku 2017 jej druhým domovom.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z Kalifornie absolvovala svoj veľký návrat v tzv. Royal Rumble zápase, ktorý je divácky mimoriadne atraktívny vďaka tomu, že do ringu prichádza v 90-sekundových intervaloch tridsať zápasníčiek a eliminácie prebiehajú vyhodením cez vrchné povrazy von z ringu. Víťazka zápasu získava právo vyzvať jednu z dvoch držiteliek svetových titulov na najväčšej akcii roka WrestleManii.

 

 

Rousey si vylosovala číslo 28, zaznamenala štyri eliminácie a ako poslednú eliminovala aktuálnu šampiónku SmackDownu Charlotte Flair, ktorá sa do súboja atypicky prihlásila kvôli tomu, aby si v prípade víťazstva mohla vybrať na WrestleManii svoju vyzývateľku. O zápas s Rousey má záujem aj šampiónka RAW Becky Lynch, doteraz jediná žena, ktorá dokázala bývalú hviezdu UFC v WWE poraziť, a to v hlavnom ťaháku WrestleManie 35 pred tromi rokmi. Meno šampiónky, ktorú si Ronda vyberie, by sme sa mali dozvedieť v dnešnom vysielaní SmackDownu.

 

 

Rousey si dala od wrestlingu v roku 2019 pauzu, pretože si chcela založiť rodinu a dlho nevedela otehotnieť. V septembri minulého roka však priviedla na svet vytúženú dcérku La’akeu Makalapuaokalanipū, meno ktorej môžeme voľne preložiť ako „posvätné svetlo.“

 

img

 

Najdrsnejšia žena na planéte“ sa pred rokmi stala celosvetovou senzáciou a najväčšou hviezdou UFC aj napriek tomu, že v organizácii vtedy dominovali jej mužskí kolegovia. Jej úspechy pozitívne ovplyvnili väčšinu majoritných ženských športov. Bronzová medailistka v džude z roku 2008 sa stala zakladajúcou členkou ženskej divízie v UFC a na konte má niekoľko zápisov do histórie. Bola súčasťou vôbec prvého ženského zápasu v organizácii a ako prvá dokázala získať titul v bantamovej váhe. V roku 2018 bola ako prvá žena uvedená do Siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies