Veľký akcionár vyzval Yahoo na fúziu s AOL

NETKY.SK • 27 September 2014, 12:42 • 2 min
Veľký akcionár vyzval Yahoo na fúziu s AOL

NEW YORK - Nový veľký akcionár Yahoo vyzval na fúziu s konkurenčným koncernom AOL. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Newyorský finančný investor Starboard Value v piatok (26.9.) vyhlásil, že získal "významný podiel" v internetovom koncerne Yahoo. Manažér Starboard Jeffrey Smith v otvorenom liste vyzval šéfku Yahoo Marissu Mayer, aby preskúmala možnosť strategickej fúzie s AOL. Investičný fond tiež požaduje, aby internetový koncern znížil náklady a aby svoj podiel v čínskom internetovom gigante Alibaba využil v prospech svojich akcionárov.
      

Burza prijala iniciatívu Starboard pozitívne. Akcie Yahoo rovnako ako AOL v piatok výrazne posilnili. Akcia Yahoo si pripísala viac než 4 % a akcia AOL vzrástla o vyše 3 %. Yahoo sa už roky musí vyrovnávať s tvrdou konkurenciou zo strany rivalov, ako sú Google alebo Facebook. Všetky tri spoločnosti dosahujú väčšinu svojich ziskov z reklamy. Yahoo je však našťastie aj veľkým akcionárom v čínskom online obchode Alibaba, ktorého rekordný vstup na burzu v New Yorku bol minulý týždeň mimoriadne úspešný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies