Veľkonočné sťahovanie: Miesta vo vlakoch sa začínajú vypredávať!

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 17:00 • 2 min
Veľkonočné sťahovanie: Miesta vo vlakoch sa začínajú vypredávať!

BRATISLAVA - Slováci už začínajú pomýšľať na to, ako sa prepravia za rodinami či blízkymi na tohtoročné veľkonočné sviatky.

slovakia

left justify in out

Miesta vo vlakoch smerom zo západného Slovenska na východ krajiny sa už pred Veľkou nocou vypredávajú. Zvýšený záujem je aj o spoje tesne po sviatkoch.
     

Štátny osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) hlási obsadenosť štvrtkových (17.4.) popoludňajších InterCity vlakov smerom z Bratislavy cez Žilinu do Košíc na zhruba 80 %. Zároveň sú už aj rýchliky podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej v tento deň dopoludnia obsadené v priemere na 40 %.
     

V prípade Veľkonočného piatku (18.4.) sú miesta v rýchlikoch v dopoludňajších časoch obsadené na 30 % a popoludní približne na 35 %. Piatkové IC vlaky sú zase vypredané na zhruba polovicu. Železničiari však avizujú ešte posilové vozne pri rýchlikoch aj IC vlakoch.
     

"Zdá sa, že šibačov a polievačov je na Slovensku stále veľa," konštatovala pre TASR Morháčová. Aj miesta v spiatočných vlakoch z východného a stredného Slovenska smerom do hlavného mesta sa začínajú vypredávať. Zvýšený záujem je od pondelka (21.4.) až do stredy (23.4.) po sviatkoch. Tu sú ranné IC spoje naplnené na 70 %. Pondelkové popoludňajšie rýchliky z Košíc do Bratislavy sú zase obsadené na 30 % a utorkové (22.4.) dopoludňajšie rýchliky na 15 %.
     

ZSSK má v cestovnom poriadku naplánovaných počas veľkonočných sviatkov 11 posilových vlakov. Z toho bude jeden IC vlak, sedem rýchlikov a tri expresné spoje. Dopravca zároveň posilní aj niektoré pravidelné IC vlaky, expresné spoje, rýchliky a zrýchlené spoje či osobné vlaky. A to tie, kde na základe viacročných skúseností očakáva najvyšší záujem o cestovanie. Keďže pred aj po Veľkej noci už tradične stúpa počet cestujúcich, Morháčová radí ľuďom, aby si kúpili miestenky včas a zaistili si tak miesto na sedenie vo vlaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona