VEĽKONOČNÉ MENU

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 09:00 • 2 min
VEĽKONOČNÉ MENU

Plnené veľkonočné vajíčka. Suroviny: 6 uvarených vajíčok na tvrdo, 100 g šunky, pažítku, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr, 1 PL horčice, 1 malé maslo, olivy

slovakia

left justify in out

Príprava:

Vajíčka prekrojíme na polovičky, vyberieme žĺtky, ktoré vymiešame spolu s maslom, horčicou, a nasekanou šunkou. Dochutíme soľou a mletým korením. Touto plnkou plníme vajíčka, ktoré ozdobíme strúhaným syrom a olivami.

 

Jahňacina na provensálsky spôsob.

Suroviny:

1,5 kg jahňaciny (pliecko s kosťou), 25 dkg slaniny, 1 cibuľu, 1 zeler, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL paradajkového pyré, 3 dcl silnej slepačej polievky, 1 PL hladkej múky, 3 dcl suchého bieleho vína, 1 mrkvu, 10 ks čiernych olív, kytičku tymianu s petržlenom, nastrúhanú kôru z jedného pomaranča, 3 zemiaky, 4 petržleny, soľ, mleté čierne korenie, maslo, olivový olej,

Príprava:

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Mäso opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vo woku zohrejeme olej s maslom a mäso zo všetkých strán opekáme, kým nezíska zlatistú farbu. Vyberieme ho, na tom istom výpeku opečieme nakrájanú slaninu, ktorú tiež vyberieme. Do toho istého oleja vložíme nakrájanú cibuľu, po dvoch minútach prelisovaný cesnak, napokon zeler. Restujeme asi 6 minút. Pridáme paradajkové pyré, múku, biele víno, prilejeme polievku, privedieme k varu a stíšime plameň. Vložíme mäso, mrkvu, pomarančovú kôru, slaninu, petržlen, tymian. Osolíme a varíme asi 2 hodiny. Potom pridáme olivy, očistené a na štvrtiny nakrájané zemiaky a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec nasypeme nakrájanú petržlenovú vňať.

 

Veľkonočný vrkoč.

Suroviny:

250 g tvarohu, 2 PL medu, 1 vajce, štipku soli, 5 PL mlieka, 8 PL oleja, 500 g hrubej múky, 11/2 prášku do pečiva, hrozienka, mandle, 1 PL rumu, 1 žĺtok, 2 PL mlieka,

Príprava:

Múku, prášok do pečiva, tvaroh, vajce, soľ, mlieko a olej zmiešame, vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme pokysnúť. Potom pridáme rum, mandle a hrozienka. Znovu premiešame a necháme pokysnúť. Cesto rozdelíme na 3 časti. Upletieme vrkoč, ktorý prenesieme na vymastený plech. Žĺtok zmiešame s mliekom, potrieme vrkoč a upečieme.

 

Prajeme dobrú chuť a príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies