Veľkonočné menu

NETKY.SK • 5 Apríl 2012, 07:22 • 2 min
Veľkonočné menu

Veľkonočné menu - Gurmán Jahňacina na provensálsky spôsob. Suroviny 1,5 kg jahňaciny (pliecko s kosťou), 25 dkg slaniny, 1 cibuľu, 1 zeler, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL paradajkového pyré, 3 dcl silnej slepačej polievky, 1 PL hladkej múky, 3 dcl suchého biele

slovakia

left justify in out

img

Jahňacina na provensálsky spôsob.

 

Suroviny:

1,5 kg jahňaciny (pliecko s kosťou), 25 dkg slaniny, 1 cibuľu, 1 zeler, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL paradajkového pyré, 3 dcl silnej slepačej polievky, 1 PL hladkej múky, 3 dcl suchého bieleho vína, 1 mrkvu, 10 ks čiernych olív, kytičku tymianu s petržlenom, nastrúhanú kôru z jedného pomaranča, 3 zemiaky, 4 petržleny, soľ, mleté čierne korenie, maslo, olivový olej,

Príprava:

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Mäso opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vo woku zohrejeme olej s maslom a mäso zo všetkých strán opekáme, kým nezíska zlatistú farbu. Vyberieme ho, na tom istom výpeku opečieme nakrájanú slaninu, ktorú tiež vyberieme. Do toho istého oleja vložíme nakrájanú cibuľu, po dvoch minútach prelisovaný cesnak, napokon zeler. Restujeme asi 6 minút. Pridáme paradajkové pyré, múku, biele víno, prilejeme polievku, privedieme k varu a stíšime plameň. Vložíme mäso, mrkvu, pomarančovú kôru, slaninu, petržlen, tymian. Osolíme a varíme asi 2 hodiny. Potom pridáme olivy, očistené a na štvrtiny  nakrájané zemiaky a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec nasypeme nakrájanú petržlenovú vňať.

Prajeme dobrú chuť.

 



Veľkonočný baránok.

Suroviny:

160 g práškového cukru, 3 vajcia, 1 citrón, 180 g hladkej múky, 60 g masla, 1 vanilka

img

Príprava:

Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a polovicu citrónovej šťavy. Maslo roztopíme, pridáme k múke, prilejeme vajcovú zmes a vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka. Upečieme. Obe polovice necháme vychladnúť, potom vyklopíme z formy, spojíme ľubovoľnou plnkou, prípadne ozdobíme polevou.

Prajeme dobrú chuť.










Vajíčka plnené s maslom.

Suroviny:

4 vajcia, 1 ČL horčice, 100 g masla, kapiu, soľ, čerstvú petržlenovú vňať,

Príprava:

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, olúpeme, prekrojíme po dĺžke a vyberieme žĺtky. V miske zmiešame zmäknuté maslo, horčicu, žĺtky a soľ. Touto pripravenou zmesou naplníme vajíčka. Zdobíme kapiou a petržlenovou vňaťou.

img

Vajíčka plnené chrenovou plnkou.

 

Suroviny:

4 vajcia, 80 g masla, 100 g topeného syru, ½ PL dijonskej horčice, 1 PL sterilizovaného chrenu v slanom náleve, 1 ČL kečupu, mleté čierne korenie, paradajku, petržlenovú vňať,

Príprava:

Uvarené vajíčka na tvrdo očistíme, prekrojíme a žĺtky vyberieme. V miske zmiešame maslo, syr, horčicu, chren, kečup, mleté čierne korenie a žĺtky. Dobre vymiešame a touto zmesou ozdobným vreckom plníme polovičky vajíčok. Zdobíme paradajkou a petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona