Veľkonočná nedeľa bude miestami upršaná a veterná

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 19:07 • 2 min
Veľkonočná nedeľa bude miestami upršaná a veterná

BRATISLAVA – Počas Veľkonočnej nedele sa na Slovensku rozfúka a môže aj výdatne zapršať. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

SHMÚ v tejto súvislosti varuje pred ojedinelým výskytom dažďa s úhrnom zrážok 35 až 55 milimetrov v Banskobystrickom, Prešovskom kraji a v niektorých okresoch Nitrianskeho, Trenčianskeho, Košického a Žilinského kraja.

 

“Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,” uvádzajú meteorológovia, ktorí pre uvedené lokality vydali výstrahu 1. stupňa s platnosťou do nedele (1.4.) 18.00 h.

 

Výstrahu rovnakého stupňa pred silným vetrom s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu vydal SHMÚ pre Bratislavský, Trenčiansky, Trnavský a Žilinský kraj, ako aj pre niektoré okresy Nitrianskeho kraja. Výstraha platí do nedele 18.00 h.

 

V horských oblastiach nad pásmom lesa sa môže vyskytnúť vietor, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Pre okresy Martin, Žilina, Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín vydal SHMÚ výstrahu 1. stupňa s platnosťou od nedele 13.00 h do pondelka (2.4.) 12.00 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona